AN/TPS-77 (önceleri AN/TPS-117 olarak adlandırılıyordu) bir L-bandı, 3- boyutlu taşınabilir taktik uzun menzilli arama radarıdır. Taşınabilir modeliAN/FPS-117 dir (Almanya’da: RRP-117). Bu iki modelin modüllerinin yaklaşık % 80 i benzer yapıya sahiptir.

AN/TPS-77 radarı hava sahasını elektronik saptırılabilen çok sayıda kurşun kalem biçimli ince anten çizgesi ile tarar. Anten düzleminde her birinde 34 gönderici/alıcı bulunan 34 sıra bulunur. Her bir sıra bir LRU (Line Replaceable Unit) denilen tek bir modülde toplanmıştır ve arıza sırasında kolaylıkla yenisi takılabilir. Bu modüller Sayısal Dizi Sıra Alıcı/Verici (Digital Array Row Transceiver, DART) olarak adlandırılır. Çok daha yüksek bir güvenilirlik ve daha düşük masraflarıyla daha uzun bir radar ömrü sağlayan bu modüller galyum-nitrür (GaN) teknolojisi ile üretilmişlerdir. Uyartıcı ve diğer alıcı grupları antenin hemen altında bulunan bir elektronik platformda toplanmışlardır.

Radar parazitleri bastırtmak için çok değişik teknikler kullanır. Bunların arasında: gönderim bant genişliğinin % 10 daha genişletilmesi, darbeden-darbeye frekansın değişmesi, anten çizgesinde yan topuzların bir yan topuz bastırma kanalıyla daha küçük tutulması, sabit hatalı alarm yüzdeli radar işaret işlenmesi, darbe tekrarlama frekansı ve anten çizgesi yönünün sözde- rasgele seçimi, doğrusal frekans modüleli intra-darbe modülasyonu sayılabilir.

Operatör kumanda konsolu dâhil tüm elektronik ve bunlara ait iletişim aygıtları bir standart ISO-taşımalıkta toplanmıştır. Sistemin kumandası uzaktan yapılabilir. Radarın tamamı bir C-130 kargo nakliye uçağıyla taşınabilir ve orta büyüklükte iki adet çekiciye yüklenebilir.